GĂLĂŢENII, AVERTIZAŢI SĂ ÎŞI ACHITE DATORIILE LA ÎNTREŢINERE

Avertismentul către datornici a venit din partea primarului Galaţiului, liberalul Marius Stan, care a declarat în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută că „transformarea” Apaterm în Calorgal nu va însemna ştergerea datoriilor înregistrate de către asociaţiile de propirietari către furnizorul local de agent termic. Dacă liberalul Mihai Manoliu, care a condus şedinţa Consiliului Local în care s-a aprobat înfiinţarea operatorului regional Calorgal, nu a ştiut cu exactitate ce înseamnă Calorgal, încurcând caloriferul cu caloria, primarul Stan a fost stăpân pe situaţie atunci când a fost vorba să prezinte date legate de noua societate, la care acţionari sunt municipiile Galaţi şi Tecuci precum şi localitatea Şendreni. Proiectul de înfiinţare a Calorgal, care va conduce şi la disponibilizarea a jumătate din angajaţii Apaterm, a fost aprobat de către consilierii locali ai USL şi ai PPDD Galaţi, consilierii locali ai PDL abţinându-se de la vot. Consilierul local PDL Mihai Alin a luat cuvântul, afirmând că ar fi fost mai normal ca Primăria să scoată la licitaţie publică serviciul de furnizare a apei calde şi a căldurii, la care ar fi putut să participe şi Electrocentrale.
După ce a dat asigurări gălăţenilor că nu vor plăti mai mult în această iarnă pentru căldura consumată, afirmând că i-a trasat sarcină conducerii Apaterm să menţină tariful actual, edilul şef al urbei a ţinut să transmită un avertisment datornicilor Apaterm: ”Să nu îşi închipuie că vor scăpa de plata datoriilor la Apaterm după înfiinţarea Calorgal. Îi atenţionez pe toţi gălăţenii care au restanţe de plată că societatea care gestionează insolvenţa şi apoi falimentul Apaterm, care probabil va fi decis de căte instanţă, se va ocupa de recuperarea datoriilor. Să nu se mire oamenii dacă societatea care se ocupă de reorganizarea Aoaterm va preda creanţa altei firme, care, cu mascaţi şi cu oamenii legii, să vină şi să-i execute silit pe datornici. Se pot trezi oamenii daţi afară din case pentru că nu şi-au plătit datoriile!”.
Marius Stan nu dă prea multe şanse de existenţă nici societăţii Calorgal, acesta afirmând că se vor căuta soluţii alternative pentru furnizarea căldurii.
„Cea mai bună soluţie ar fi construirea unei termocentrale noi, cum s-a făcut la Bacău. Există termocentrale noi care se pot construi în mai puţin de un an, temocentrale modulare, moderne, care funcţionează în sistem de cogenerare şi care care pot asigura căldură mai ieftină”, a declarat Stan. Consilierul local PNL Săvel Rotaru a cerut efectuarea unei analize a situaţiei Electrocentrale pentru a exista siguranţa că în cursul acestei ierni nu vor apărea probleme în asigurarea căldurii căte locuitorii municipiului.
Scris de Magda CONDOS | Luni, 01 Octombrie 2012

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s