FERMIERII DIN GALAŢI, MOLDOVA ŞI UCRAINA VOR O PIAŢĂ AGRICOLĂ COMUNĂ

Scris de Valentin Trufaşu | Luni, 01 Octombrie 2012 |
Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi a organizat pe 28 şi 29 septembrie, alături de Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova şi o organizaţie a antreprenorilor din Ucraina, un interesant forum de afaceri la Galaţi. În cadrul său a fost derulat un proiect ce îşi propune să încurajeze comerţul cu produse agroalimentare în Bazinul Mării Negre. Prin intermediul unui sistem informaţional de marketing în regim on-line, circa 15.000 de antreprenori agricoli din România, Ucraina şi Moldova vor beneficia de oferte comerciale şi preţuri din cele trei zone prin recepţionarea unui buletin săptămânal.
„Noi avem nevoie de produse de la dumneavoastră şi invers. Există însă o mare problemă în ceea ce priveşte prezentarea produselor. Producătorii din Moldova şi Ucraina vin în România, dar documentele lor fie nu corespund cerinţelor noastre, fie nu sunt traduse şi apar probleme cu trecerea produselor agricole prin vamă. La Galaţi există o mică piaţă de angro, s-a construit o hală de legume şi fructe, dar se desfac şi produse industriale şi de uz casnic. Mi-aş dori să putem construi o piaţă de angro adevărată”, a declarat Eugen Zaharia, directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare din Galaţi.
Promovare on-line a ofertelor de produse agricole
Una dintre cele mai importante componente ale proiectului comun dintre cele trei ţări este realizarea site-ului http://www.agrimarket-blacksea.com, ce va oferi informaţii detaliate despre pieţele agricole din România, Ucraina şi Moldova. În fiecare joi, 10 colectori vor monitoriza pieţele agricole din cele trei ţări şi vor colecta preţuri pentru 15 sortimente de legume şi 10 de fructe, care ulterior vor fi plasate pe pagina web amintită. Va fi transmis astfel un buletin de preţuri, destinat producătorilor agricoli şi operatorilor din piaţa agricolă, care vând sau cumpără produse agroalimentare şi vor să-şi găsească parteneri comerciali pentru exportul produselor în ţările din vecinătate. Preţurile vor fi folosite pentru identificarea unor pieţe mai avantajoase de desfacere a produselor agricole, iar companiile înregistrate pe site vor putea să plaseze oferte comerciale. Oferta va cuprinde calitatea produselor agricole, soiurile, cantitatea, preţurile de vânzare şi datele de contact ale ofertanţilor.
Altex Romania - VIP

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s