ArcelorMittal închide fluxul cald din Franţa

Grupul siderurgic ArcelorMittal a anunţat, luni, că închide definitiv fluxul cald din Florange, Franţa. Măsura afectează 629 de salariaţi. În acelaşi timp, ArcelorMittal şi-a exprimat intenţia de a se concentra pe fluxul rece (unde lucrează peste 2.000 de angajaţi), dezvoltând produse cu valoare adăugată mai mare, cum ar fi cele pentru industria auto.
Închiderea furnalelor din Florange, oprite după izbucnirea crizei economice în 2008, este pusă în principal pe seama scăderii semnificative a cererii de oţel din Europa. Grupul precizează, însă, că în luarea deciziei a cântărit mult şi distanţa relativ mare (400 de kilometri) dintre combinat şi cel mai apropiat port.
Fluxul cald ar putea fi, totuşi, salvat de statul francez. Guvernul din Hexagon va căuta un cumpărător pentru fluxul cald de la Florange în următoarele două luni, iar ArcelorMittal a acceptat această propunere.
Deşi dramatică, eventuala închidere definitivă a fluxului cald din Franţa are şi o parte bună: măsura ar putea genera dirijarea producţiei de oţel lichid de la Florange către Europa de Est şi Galaţi, ceea ce ar face posibilă repornirea Furnalului 3 şi funcţionarea sa, în paralel, cu Funalul 5.
ArcelorMittal, numărul unu mondial în producţia de oţel şi în minerit, este prezentă în peste 60 de ţări, în Franţa realizând 35 la sută din producţia de produse plate din Europa.
Autor: Rodica Mişcalencu
Publicat Luni, 01 Octombrie 2012 15:00

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s