Somajul se prelungeste cu 4 luni

JTN Research – JTNPanel.ro

Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.

Articol unic: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 186 din 25 martie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, dupa cum urmeaza:

“1. Alineatul (1) al articolului 1 se modifica, dupa cum urmeaza:”

Art. 1. – (1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) si art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 30 iunie 2015, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilita in conditiile legii, se prelungeste cu 4 luni.

“2. Alineatele (1) si (2) ale articolului 2 se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:”

“(1) In perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta pana la data de 31 decembrie 2015, pe perioada suspendarii contractului individual demunca din initiativa angajatorului, in cazul intreruperii temporare a activitatii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatii ale caror contracte sunt astfel suspendate si care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de muncaocupat, prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si angajatorii, pentru salariatii respectivi, sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datoraye potrivit legii, dar nu mai mult de 90 de zile in fiecare an.

(2) Indemnizatiile de care beneficiaza salariatii, de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, platite din fondul de salarii, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului, prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, pentru o perioada de cel mult 90 de zile in fiecare an, in intelesul impozitului pe venit prevazut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s