STRATEGIE SINDICALĂ ÎN PRAG DE NEGOCIERI LA COMBINAT

Scris de Magda CONDOS | Vineri, 19 Octombrie 2012
Cu puţin timp înainte de data la care ar trebui începute negocierile pe marginea noului Contract Colectiv de Muncă de la Combinat, care este 16 noimebrie, liderii sindicatului Solidaritatea au început demersurile pentu a putea participa la tratativele respective. În condiţiile în care sindicatul Siderurgistul nu are reprezentativitate obţinută conform Legii dialogului social, care i-ar permite să participe la negocieri, şi în condiţiile în care tabelele întocmite anul trecut de către reprezentanţii acestui sindicat nu mai sunt valabile anul acesta pentru ca ei să poată participa la negocieri ca reprezentanţi ai salariaţilor, potrivit informaţiilor noastre, rămâne de văzut care vor fi reprezentanţii sindicatelor care vor putea participa în mod legal anul acesta la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă.
În timp ce se luptă cu liderii sindicatului Siderurgistul în justiţie, mărul discordiei fiind obţinerea reprezentativităţii în noile condiţii de către sindicatul respectiv, sindicaliştii de la Solidaritatea au declanşat o serie de acţiuni prin care încearcă să participe la negocieri.
„În cadrul şedinţei sindicatului care a avut loc recent, s-a decis să organizăm adunări la nivelul secţiilor şi uzinelor prin care să fie desemnaţi reprezentanţii salariaţilor care să participe la negocieri. Am început deja să organizăm asemenea adunări generale, care au avut loc la oţelării, în zona furnalelor, şi în cadrul cărora oamenii şi-au spus nemuţumirile şi i-au nominalizat pe cei care doresc să participe din partea lor la negocierea noului contract. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o miercuri la furnale, 11 membri ai sindicatului Siderurgistul şi-au dat demisia din sindicat şi s-au înscris în sindicatul nostru. Al doilea front pe care mergem este legat de strângerea de adeziuni astfel încât sindicatul Solidaritatea să aibă ca membri un procent de 35 % din numărul de angajaţi ai Combinatului, condiţie în care s-ar putea obţine reprezentativitatea în cazul în care s-ar schimba Legea dialogului social care ar modifica condiţiile de obţinere a reprezentativităţii la nivel de unitate pentru ca un sindicat să participe la negocieri la nivel de unitate”, ne-a declarat liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. Acesta susţine că în urma discuţiilor purtate în ultimele zile cu angajaţii Combinatului aceştia s-au arătat nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în unitate, şi aici este vorba atât de faptul că le vor scădea veniturile cât şi de faptul că se continuă tăierea de capacităţi de producţie.
„Sindicatul va face tot posibilul să participe la negocierea Contractului Colectiv de Muncă, lucru care este dificil în condiţiile în care cei de la Siderurgistul sunt ajutaţi de reprezentanţii unui anumit partid, şi aici mă refer la PSD, pentru a obţine ceea ce doresc. Potrivit informaţiilor mele şi a probelor pe care le am, liderul sindicatului Siderurgistul, Gheorghe Bezman, este copilul de mingi al unei persoane foarte importante din conducerea PSD Galaţi”, susţine Tiber. Tiber nu a prezentat dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, dar afirmă că are probe în sprijinul celor spuse de el.
Bio-Cosmetics.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s