Oua in sos de rosii

1 ceapa mare
1 ardei gras mare
4 catei usturoi
2 conserve de rosii (a cate 400 gr fiecare)
1/2 cana apa
1 lingurita oregano uscat
2 lingurite rase boia dulce
1/4 lingurita piper
5 ardei iuti murati (optional)
1 varf lingurita harissa (optional)
sare
6 oua
4 linguri ulei
Portii: 3-5
Preparare
Calim ceapa si ardeii taiate marunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
Adaugam rosiile din conserva (cu tot cu suc) strivite cu furculita si apa. Condimentam cu oregano, boia, piper, sare, harissa si ardei iuti (cele doua din urma le adaugati daca doriti sa fie mancarea picanta). Fierbem totul la foc mediu pentru 20 minute. Gustati sosul si mai adaugati condimente daca doriti.
Spargeti ouale in sosul de rosii. Puneti capacul pe oala si continuati fierberea inca cca 5 minute (depinde cat de moi doriti ouale; puteti verifica in acest timp cum e galbenusul si mai lasati 1-2 minute daca il doriti tare).
Serviti imediat presarat cu branza de iaurt (sau feta) si patrunjel tocat. Si nu uitati de painea prajita ca sa incingeti in sos!
Nemira

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s