Condimentul potrivit la mâncarea potrivită

Condimentele sunt indispensabile în bucătărie, pentru o mâncare cât mai savuroasă. În acelaşi timp, folosirea lor în combinaţii nepotrivite poate avea inversul efectului dorit. Adică poate strica gustul mâncării. Am găsit pe gastronomie.ele.ro lista combinaţiilor “perfecte”.

Brânza – busuioc, chimen negru, ţelină, hatmatuchi, chilli, arpagic, ceapă, coriandru, chimen, mărar, usturoi, hrean, coajă de lămâie, maghiran, mentă, muştar, nucşoară, boia, pătrunjel, piper, salvie, tarhon, cimbru.
Carnea de miel – piper, busuioc, dafin, scorţişoară, coriandru, chilli, curry, mărar, usturoi, maghiran, mentă, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, cimbru, tarhon, ceapă, usturoi.
Carnea de pui – piper, enibahar,dafin, scorţişoară, chilli, curry, mărar, fenel (foto), usturoi, ghimbir, iarbă de limon, muştar, boia, piper, rozmarin, sofran, salvie, cimbru, anason, tarhon, cimbru.
Carnea de vită – piper, busuioc, dafin, piper negru, chilli, curry, chimen, usturoi, maghiran, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, chimen, tarhon, cimbru, ceapă, hrean.
Carnea de porc – piper, boia, ceapă, usturoi, nucşoară, enibahar, cuişoare, rozmarin, muştar, chilli, oregano, hrean, cimbru, busuioc.
Cartofi – busuioc, chimen negru, ţelină, hatmatuchi, arpagic, coriandru, mărar, maghiran, oregano, boia, pătrunjel, mac, rozmarin, tarhon, cimbru, usturoi.
Dulciuri – anason, cardamon, enibahar, scorţişoară, cuişoare, fenel, ghimbir, coajă de lămâie, nucşoară, mentă, anason, vanilie, petale de trandafir sau măceş.
Fasole – chimen, piper, chilli, oregano, pătrunjel, salvie, pătrunjel, spanac, cimbru, spanac, usturoi, mărar, ceapă, dafin.
Fructe – enibahar, anason, cardamon, scorţişoară, cuişoare, coriandru, ghimbir, mentă, coajă de lămâie, coajă de portocala, rodie.
Legume – chilli, hatmatuchi, ceapă, curry, mărar, maghiran, pătrunjel, cimbru.
Ouă – busuioc, hatmatuchi, chilli, arpagic, curry, mărar, fenel, ghimbir, coajă de lamaie, maghiran, oregano, boia, pătrunjel, piper, salvie, tarhon, cimbru, ceapă.
Salate şi dressinguri – busuioc, chimen, ţelină, arpagic, mărar, fenel, ceapă, usturoi, hrean, coajă de lămâie, leuştean, maghiran, mentă, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru.
Pâine – anason, busuioc, chimen, ceapă, uşturoi, scorţişoara, coriandru, chimen, mărar, coajă de lămâie, coajă de portocale, oregano, mac, rozmarin, sofran, salvie, cimbru.
Peşte – dafin, piper, ţelină, arpagic, anason, busuioc, mărar, fenel, curry, usturoi, ghimbir, coajă de lămâie, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, sofran, cimbru, salvie, anason, coriandru, enibahar
Roşii – busuioc, ceapă, ţelină, dafin, scorţişoară, chilli, curry, mărar, fenel, usturoi, ghimbir, maghiran, oregano, rozmarin, cimbru, tarhon.
Supe şi ciorbe – piper, busuioc, dafin, hatmatuchi, chilli, arpagic, chimen, mărar, fenel, usturoi, maghiran, pătrunjel, piper, cimbru, salvie, anason, ceapă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s