Ţara ne vrea hoţi

Elena Simina Tănăsescu este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, doctor în Drept constituţional, titlul academic fiindu-i acordat cu menţiunea “Foarte bine cu felicitările juriului” de către Universitatea Aix-Marseille III.

Vlad Constantinesco este profesor la Facultatea de Drept a Universităţii Robert Schuman din Strasbourg, specialist în Dreptul Uniunii Europene. Doctor în drept din 1970, profesorul Vlad Constantinesco este un autor respectat pentru tratatele sale publicate în domenii cheie ale dreptului internaţional.

Claudia Ghica-Lemarchand este prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII, specialist în Drept penal.

Aceşti distinşi jurişti au analizat, la solicitarea Universităţii Bucureşti, teza de doctorat a lui Victor Ponta, concluzia dumnealor fiind clară şi categorică: Ponta a comis un plagiat!

A trecut mai bine de o lună de când raportul de expertiză ştiinţifică întocmit în acest caz a fost înaintat Ecaterinei Andronescu, Ministrul Educaţiei. La acel moment, doamna ministru a declarat că a citit raportul, dar are nevoie de „determinare juridică” în chestiunea legată de retragerea titlului de doctor.

Trei străluciţi profesori de drept, autorităţi recunoscute de întreaga comunitate academică internaţională, situaţi în afara oricărei suspiciuni de partizanat politic, au calificat teza de doctorat a premierului Victor Ponta ca fiind expresia unui plagiat ordinar şi, cu toate acestea, în pofida evidenţei imposturii şi a bunului-simţ, Ecaterina Andronescu pretinde are nevoie de o „determinare juridică”.

Sunt cetăţeni în această ţară care consideră că Ponta ar putea fi un bun prim-ministru chiar dacă a plagiat. În logica lor, nu au legătură una cu alta chiar şi atunci când le explici că plagiatul e un furt. „N-are a face, dom’le!”, vine replica imediată. „Nu a băgat mână în buzunarul nimănui. Nu a păgubit pe nimeni.” Aceeaşi cetăţeni sunt de părere că nici actorul Mircea Diaconu nu a greşit grav. „A fost senator şi director de teatru în acelaşi timp. Ei şi?”

Tocmai pe acest tip de percepţie se bazează indolenţa lui Victor Ponta şi a Ecaterinei Andronescu. Atâta vreme cât majoritatea românilor nu se arată foarte deranjaţi că în fruntea ţării se află un plagiator de notorietate internaţională, „determinarea juridică” poate să aştepte mult şi bine. Or fi câţiva care găsesc acest lucru inadmisibil. Să fie sănătoşi! Câinii latră, ursul trece.

La acest moment, pentru USL este suficient să exploateze electoral nemulţumirea generalizată a românilor faţă de gafele guvernelor conduse de Emil Boc. Această nemulţumire face plagiatului lui Ponta minor, incompatibilitatea lui Diaconu de neglijat, iar condamnarea lui Năstase poate prea severă.

Mai sunt două săptămâni până la alegeri, două săptămâni în care Ministerul Educaţiei nu va pronunţa niciun verdict cu privire la frauda intelectuală de care se face vinovat Victor Ponta. Sondajele de opinie nu o obligă pe Ecaterina Andronescu să insiste în obţinerea „determinării juridice”. Infatuarea USL e aşa de mare încât hoţia nu mai are nevoie de justificări.
Postat de Lucian George Pavel | 23/11/2012

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s