Victoraș “le formidable” și Mașinuța Guvernării

…între Jucăria Veto și Cartea de Colorat a Constituției!

Vi s-a părut vreodată că Victor-Viorel Ponta ar fi un copil obraznic și mofturos? Ați crezut cumva că nu-i un bărbat de stat, nici de om acțiune? Ați auzit de la alții că Victoraș ar fi doar un tip guraliv și incontinent? Că istețimea, la el, se confundă cu obrăznicia? Că mintea i-ar fi rămas crudă, necoaptă și simplă?

Acestea sunt crase răutăți, exagerări și calomnii electorale.

Victoraș “le formidable” e un băiat mare și deștept! A luptat cu dictatura în Piața Universității, a obținut titluri de mare om de știință (doctoratul la București ori masteratul la Catania). Victoraș e un tânăr de perspectivă.

Acum vreo zece ani, e adevărat, Victoraș privea clădirea Guvernului ca pe o mașinuță dotată cu un singur scaun (Premierul), mare și colorat, un singur volan (Monitorul Oficial), un singur claxon (trustul Intact) și o singură frână (Constituția).

Astăzi, după șase luni de pilotat, frâna îl cam deranjează. Cumpărând pe datorii combustibil de la FMI, Victoraș vrea să-și plimbe mai ușor mașinuța pe artera incompatibilităților, în piața muncii la negru, în scuarul conflictelor de interese, la spălătoria hainelor de turnător, la Rahova cu pachețelul pentru Dom Profesor, ori pe la casa de privatizări ieftine și frauduloase (ICA).

Dacă e flancat de rivali, Viorel (sau Victoraș) face viraje cu poză, aruncă panglici colorate despre repornirea programelor europene și comandă confetti pentru 1 Decembrie. E dreptul său, până la urmă!

Da, e adevărat: acolo unde Ministrul Orban vorbește în șoaptă ca să nu plângă copilul de supărare, prietenii lui Viorel țipă în gura mare despre repornirea marilor combinate. Ei se gândesc la popor, așa cum a făcut-o Ion Iliescu în 1990, 1991 și toți anii următori.

Auzind o discuție despre magazinul de jucării de la Bruxelles, Victor Ponta a râvnit la marele cadou: Dreptul de Veto!

Tata Felix n-a putut să-i cumpere jucărioara și i-a spus că un Nenea mare și rău se supară dacă Veto coboară de pe raft. Viorel a scos limba la Nenea mare și rău, a plâns isteric, a chemat gazeta de perete, s-a tăvalit pe jos în fața reporterilor și și-a pus în gând să se răzbune pe Nenea atunci când și el va fi mare.

Ieri, de la Jucăria Veto din Bruxelles, Viorel s-a întors la necazul lui bucureștean: Frâna numită Constituție. S-a dus la mecanicii Șova Dănuț și Alinuța Gorghiu să afle cum pot scăpa de semnalizări, frâne și alte constrângeri pentru Mașinuța guvernării.

În Constituția lui Viorel, Șova și Alina scrie că locatarul de la Cotroceni se transferă în Palatul Parlamentului. Intrarea Leu va fi înlocuită cu Intrarea Iepure. Un Președinte fricos, care să știe de frica lui Tata Felix. Frâna va funcționa așa încât Autostrada Suspendată a Domnului Oprescu va trece direct prin bucătăria Curții Constituționale (transformată în Restaurantul Parlamentarilor).

Doamnele de la Curte meritau o pedeapsă pentru că, astă vară, urâtele, i-au turnat sirop amar pe gât și i-au făcut lui Domnu Crin o injecție dureroasă.

Victoraș, să ai grijă de ceilalți copilași
Postat de Mihail Neamţu | 22/11/2012

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s